{ "title": "Vücuttaki Toksinler", "image": "https://www.vucut.gen.tr/images/vucuttaki-toksinler.jpg", "date": "20.01.2024 03:47:39", "author": "orhan alem", "article": [ { "article": "Vücuttaki toksinler, zehir demektir. Toksin vücudunuzu fazla hassas kılan, zarar veren tesirleri olan, sıhhatinizi bozan, maddelerdir. Toksinler hem vücutta üretilir hem de dışarıdan alınır. Toksin, dışarıdan, soluk alıp vermekle, yeme içmeyle ve fizyolojik temasla alınır.

Karaciğer, bağırsaklar, böbrek, akciğer ve deri en başta olmak üzere birçok fazla miktarda uzuv, toksinlerin uzaklaştırılması işleminde vazife alır. Karaciğerinizi muhafaza etmek amaçlı ilk olarak da doymuş yağlar, arıtılmış şeker ve alkolden uzak durmalısınız. Karaciğer, bağırsaklar, böbrek, akciğer ve deri en başta olmak üzere birçok fazla miktarda uzuv, toksinlerin uzaklaştırılması işleminde vazife alır. Karaciğerinizi muhafaza etmek amaçlı ilk olarak da doymuş yağlar, arıtılmış şeker ve alkolden uzak durmalısınız. İnsanlar bunun haricinde topraktan, sudan, soludukları havadan ve aldıkları gıdalardan ötürü da toksin ve zehirleyici maddelerin tesiri alt kısmında kalmaktadırlar.

Vücuttaki Toksinlerin Zararları Nelerdir?

Hava kirliliği, etraf kirliliği sebebiyle içme sularında cıva benzeri metaller, kafein, alkol/içki, yağlar, bilinçsizce kullanılan ilaçlar sıhhatsiz katkılar içeren beslenme sistemi bağışıklık sisteminin azalmasına, hormonsal bozukluklara, hayatın ileri dönemlerinde kalp damar problemlerine, eklem hastalıkları, fazla kiloya, diyabete üstelik kanser benzeri çok fazla miktarda farklı hastalıklara sürükleyebilir. Toksinlerin zarar veren tesirleri vücudunuzda çoğunlukla, yorgunluk, bitkinlik, kendisini iyi hissetmeme, fazla uyku veya uykusuzluk, adale ve eklemlerde gerginlik, sinirlilik benzeri ruhi veya fizyolojik sağlık sorunları olarak da kendisini hissettirir.
Beslenme Önerileri

Doğada bilhassa sebze ve meyvelerde bol miktarda şuanki olan birtakım vitamin ve mineraller, polifenoller, flavonoller, antioksidan kaynaklarıdır.

En yaygın olarak da malum antioksidanlar ise A, C ve E vitaminleri, likopen, flavonoidler, Beta-karoten, selenyumdur. Karaciğer amaçlı beslenmemizde yer alacak besinler, karaciğerin detoksifikasyon (Kendisine zarar veren olan toksik maddelerden temizlenmesi) sürecine destekçi olmalı ve özgür radikallerin beden üzerindeki kötü sonuçlarına karşın koruma amaçlı olan antioksidanlar içermelidir. Beta-karoten ve E vitaminleri karaciğerin toksinlerden arınmasına destek eder.
" } ] }