{ "title": "Vücutta Karıncalanma", "image": "https://www.vucut.gen.tr/images/vucutta-karincalanma.jpg", "date": "19.01.2024 05:07:35", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Vücutta karıncalanma, bir kez bile olsa herkesin başına gelmiş olan bir durumdur. Çok sık karşılaşılan bu durum bazı insanlarda anormal bir şekilde meydana gelmektedir. Bu durum genellikle kişilerin yanlış oturma şekillerinden dolayı ya da kan akışının engellenmesine neden olan durumlardan dolayı meydana gelir. Fakat bazen bu gibi durumlar olmasa bile kişilerde karıncalanma problemi meydana gelir ve bu durum çok sık bi şekilde süreklilik gösterir. Bu nedenle zaman geçtikçe kişi karıncalanma sorununda rahatsızlıklar duymaya başlar. Kişide çok sık bir şekilde karıncalanma meydana gelmesi durumunda kişilerin yavaş yavaş tedirgin oldukları görülmüştür. Aslında kişiler bu tereddütlerinde oldukça haklıdırlar. Çünkü karıncalanma sorunu oldukça artabilmektedir. Tıbbi olarak vücutta karıncalanma \"parestezi\" olarak hitap edilen bir durumdur. Birçok farklı nedene bağlı olarak gerçekleşen bu durum vücudun her bölgesinde karşılaşılabilen bir durumdur. Vücutta karıncalanma durumunun meydana gelmesine neden olan ve son derece doğal karşılanan bir durum bölgenin aşırı basınç altında kalmasıdır. Özellikle kişilerin gece uyurken kollarının üzerinde uyumaları ya da otururken bacak üst üste atmaları durumunda bu bölgeler basınç altında kalır ve bölgede kan akışı yavaşlar. Bu durumda çok büyük bir karıncalanma hissi meydana gelir. Bu durum bazen çok şiddetli olabilir.

Basınç Nedeni ile Vücutta Karıncalanma

Basınç nedeni ile meydana gelen karıncalanmalar, genellikle birkaç dakika içerisinde kendiliğinden geçer. Eğer bu karıncalanma durumu kendiliğinden geçmiyorsa, bu durumun farklı hastalıklardan kaynaklandığı düşünülebilir. Eğer sizlerde de basınç nedeni ile karıncalanma sorunu meydana geliyorsa, karıncalanmanın meydana geldiği bölgeyi bol bol hareket ettirerek, kan akışını kendiniz hızlandırabilirsiniz. Böylece çok kısa bir sürede vücutta karıncalanma sorunu kendiliğinden geçecektir. Vücutta karıncalanma, bazen çok önemli hastalıklardan dolayı meydana gelmektedir. Bu gibi durumlar bazen insanlarda beyinde meydana gelen problemler nedeni ile meydana gelebilmektedir. Meydana gelen karıncalanma sorunu, sinirsel olduğu için yapılacak olan tedaviler de sinirsel tedavilerdir. Beyinden başlayarak insan vücudunu saran sinirlerin herhangi bir sorununun olup olmadığını anlamak için doktorun, tüm sinir sistemini gözden geçirmesi gerekmektedir. Vücutta karıncalanma sorunu, bazen damar tıkanıklıklarına bağlı olarak gelişmektedir. Bu problem özellikle aşırı sigara içen insanlarda meydana gelmektedir. Bu sorundan dolayı meydana gelen karıncalanma sorunu kişide tespit edilirse, tıkalı olan damarın açılması için gerekli cerrahi müdahaleler yapılması gerekir. Aksi durumlarda karıncalanma sorunu artış gösterir.

Bel Fıtığı Sebebi ile Vücutta Karıncalanma

Bel fıtığı sorunu olan insanlarda genellikle bel aşağısında karıncalanma durumu sık sık meydana gelir. Çünkü bel fıtığı olan insanların bel bölgelerinde meydana gelen fıtıklar, bacaklara giden sinirlerin sıkışmasına ve görevlerini yapamamalarına neden olmaktadır. Bu durumda fıtık tedavisi kesinlikle gerekmektedir. Bazen de metabolizma hastalıkları kişilerde vücutta karıncalanma sorunlarına neden olmaktadır. Normalde birçok insan vücutta karıncalanma hissine neden olan durumun metabolizma hastalıklarından dolayı olduğu birçok kişi tarafından tahmin edilmemektedir. Bu durumun yanında, vücutta karıncalanma sorunun bir diğer nedeni ise meydana gelen kireçlenme sorunlarıdır. Meydana gelen kireçlenme problemleri, birçok zaman, tedavi edilmediği için artarak çok daha büyük sorunlara neden olur. Bu durumda, kişinin bazı fizik tedavi yöntemlerine başvurarak, sorunlarını çözebilmektedir. Son olarak belirtmek isterim ki kişilerde meydana gelen vücutta karıncalanma sorunu, iki günden daha fazla sürüyorsa kesinlikle kişinin Uzman bir doktora gitmesi gerekir. Eğer doktorunuz vücuttaki karıncalanma sorununa herhangi bir çözüm bulamamışsa B12 vitamini eksikliğinden şüphe duyabilirsiniz.
" } ] }