{ "title": "Vücut Neden Şişer", "image": "https://www.vucut.gen.tr/images/vucut-neden-siser.jpg", "date": "20.01.2024 08:19:55", "author": "GizemDenizhan", "article": [ { "article": "
Vücut Neden Şişer, Vücuda alınan sıvı miktarı ile vücuttan atılan sıvı miktarı arasında normal koşullarda denge söz konusudur. Kan atıkları düzenli olarak sürekli temizlenir temiz kan sürekli tüm vücuda dağılır. Organlarımızdan derimizde tüm iç sistemimiz, ayrıca lenf sistemlerimiz, akıtıcı kanallarımız ve özel bezler sıvı olmadan fonksiyonlarını devam ettiremezler. Fazla sıvı ve atıklarda idrar yolu ile vücuttan atılır. Bu düzenli sistem birbirini takip etmez, aksaklıklar olursa vücutta sıvı birikimi oluşur. Fazla hareket etmeme, organların fonksiyonlarında gelişen bozukluklar, iklimin etkileri, bazı ilaçların kullanılması, böcek ısırıkları gibi çeşitli faktörler kan ve tüm vücut sıvılarında dengesizlik yaşanabilir ve vücutta ödem adı verilen sıvı birikimleri oluşur. Ödem adlı bu sıvı birikimi şişliğe ve hatta ağrılara neden olabilir. Vücut neden şişer sorusunu soracak olursak doku konusuna kadar iniş yapmamız gerekir. Şöyle ki bir şişlik olan doku kısmında bir terslik var demektir. Şişlik olan kısmın dokusunda ters olaylar gelişir, bozulmalar olabilir. Bozulma olan dokunun sıvısında azalma olur. Sıvı azalmasına takviye olarak kan ve lenf sıvısı işlev görür ve doku şişmeye başlar. O kısımda sıvıdan kaynaklanan şişlik meydana gelir. Vücut şişkinliğin de dokuda gelişen olaylar bunlardır. Vücut neden şişer sorusunun yanıtı oldukça fazladır. Oldukça fazla rahatsızlık vücut şişkinliğine neden olur.

Vücut şişlikleri bölgesel veya tüm vücuda dağılmış olarak, içten veya dıştan, az veya fazla olabilir. Başlıca vücut şişliği nedenleri:

" } ] }