{ "title": "Vücut Direncini Artırmak", "image": "https://www.vucut.gen.tr/images/vucut-direncini-artirmak.jpg", "date": "20.01.2024 06:22:02", "author": "yıldız arslan", "article": [ { "article": "
Vücut Direncini Artırmak: Mevsim değişikliklerinde vücut direnci azalır. Bu dönemlerde sağlıklı ve doğru beslenmek vücut direncini artırır. Günlük yarım saat yürüyüş yapmak vücut ağırlığını dengede tutmak gün içinde aktif işler yapmak vücuda faydalıdır direnci artırır. Vücut içindeki bağışıklık sistemi bulaşabilecek mikroplara yani enfeksiyona yol açan virüs parazitler gibi vücudu etkileyen zararlı bakterilere karşı korur. Mide ve başka rahatsızlığı olmayanlar bol meyve ve sebze tüketmelidir özellikle turunçgiller ve mevsimine göre yeşil sebzeler tüketilmelidir. Bu sebze ve meyveleri şöyle sıralanabilir.

Turunçgiller: Portakal, Limon, Mandalina, Greyfurt, turunç bu meyveler turunçgillere girer. Bu meyveler Akdeniz bölgesinde yetiştirilmektedir ve birinci sırada Akdeniz bölgesi gelir.

Yeşil sebzeler: Ispanak, Karalâhana, Brokoli, Bürüksel lahanası, Kereviz, Lahana, Marul, Maydanoz.

Bunların yanı sıra özellikle kırmızı ve beyaz kuru soğan kışın bol C vitamini ve antibiyotik görevini görür kalp ve damar hastalıkları içinde çok faydalıdır öksürük söktürüp bronşları temizler kemik erimesi ne de iyi gelir anlaşıldığı gibi soğan tam bir besin vitamin deposu olup vücut direncini artırıcıdır.

Mandalina C vitamini açısında çok zengindir kış aylarının soğuk algınlığı ve benzeri hastalıklara karşı vücut direncini artırır ve savunma mekanizmasını güçlendirir. Potasyum içeriğiyle yüksek tansiyon düşürme özelliğine sahiptir.

Vücut direncini kaybederse çabuk hastalanmalar özellikle kış hastalıkları grip, soğuk algınlığı, üst solunum yolları ve boğaz iltihaplanmalarına yakalanmak daha kolaydır. Düzensiz beslenme düşük enerji ve vücut direncini azaltır vücut çabuk hastalanmaya el verişli olur. Hasta olmadan bu besinlerden bol miktarda tüketilmesi gereklidir. Dirençsiz vücut hastalıklara karşı çok korumasız olur. Vücut direncini artıran özel karışımlı çorbalar taze sıkılmış meyve suları bitki çayları ve bol miktarda su tüketilmelidir.

Sağlıklı günler
" } ] }