{ "title": "Bebeklerde Vücut Isısı", "image": "https://www.vucut.gen.tr/images/bebeklerde-vucut-isisi.jpg", "date": "21.01.2024 10:47:14", "author": "şahideyumlu", "article": [ { "article": "
Bebeklerde Vücut Isısı, Doğum yaptıktan hemen sonra yeni doğmuş bir bebeği başka bir yerde uyumlu olup olmadığını vücut ısısına bakabiliriz, solunumu düzenli diye bakılmalı, derinin rengini ve uyarılara verdiği tepkiye bakmalıyız. Yeni doğmuş bebekler çevre ısısına karşı çok hissiyatlı olabilirler, ısı değişiklerinden çok erken etkilenirler. Bundan dolayı bebeğin olduğu odanın ortamı 23 derecenin üzerinde olmamalıdır. Üzerinde olmalıdır.

Bebeğin kıyafetleri odanın sıcaklığına göre azaltılmalı veya çoğaltılmalı. Bebek ısı kaynaklarının yakınında olmamalı. Yatağı düşmesini engelleyecek şekilde düzenlenmelidir. Ebeveyn bebeklerini sürekli göz önünde bulunmalıdırlar. Bebeğin yüzünün kızarması beden ısısının yükseldiğini işaret etmektedir. Soluk ya da morarmış bir şekilde ebeveynler, bebeklerinin uyarılarına karşı tepkilerinin daha iyi ve erken olmasını anlayacak ve yerinde müdahale edebileceklerdir. Sıcak ortamlarda bebeklere çok kıyafet giydirilmemeli. Üzerine ince örtü örte bilirsiniz.

Soğuk ortamlarda ise bere, atkı, eldiven, patik, hırka giydirilir ve üzerini kalın tutabiliriz. Soğuk ortamlarda mümkünse bebek daha önceden ısıtılmış bir yere indirilmeli. Bebeği sardığınız örtüyü önceden ütü ile ütüleyerek hafifçe ısıtılabilir. Yine döşeğini ütü ile geçip ısıtabilir sonra sıcak bir şekilde yatırmalıyız. Bebeğin yatağı hava akımlarından uzak, soba, kaloriferden uzak, büyük ışık kaynağından uzak, sessiz bir ortamda bulunmalı ve herkesin bebeğe temas edilmesinden kaçınılmalıdır. Daha büyük abla abisi varsa özellikle ellerini temizce yıkamadan ve üzerini değiştirmeden bebeğe dokunmamalarına izin vermemeliyiz. Eğer diğer kardeşlerinden biri bir hastalık geçiriyorsa bebeğe yaklaşmalarına izin verilmemelidir bir süre mümkünse ayrı odalarda bakmalıyız. Eğer bunlara dikkat edilmezse önemli hastalıklara sebep olabilir.

Ateşin Sebep Olduğu Hastalıklar
Bebeklerde Ateş Nasıl Düşürülür?

Ateş düşürücü vermeden önce üzerindeki giysileri çıkarmalıyız, ıslak bezle vücut ısısını ayarlamalıyız. Ateş devam ediyor ise ateş düşürücü verilmelidir.2 Kez verilebilir. Eyer hayla ateşi düşmüyorsa mutlaka bir doktor kontrolüne götürebilirsiniz.
" } ] }